Eerste Vlaamse fietstelweek

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september 2015 vindt de allereerste FietsTelweek plaats. Dit is het grootste fietsonderzoek ooit gedaan in Vlaanderen. Daarvoor tellen 136 steden en gemeenten, de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse overheid op meer dan 400 telpunten.


Fietsers kunnen zelf ook meedoen via de gratis FietsTelApp. Fietsberaad Vlaanderen, dat de FietsTelweek coördineert, wil zo op een innovatieve manier meer te weten komen over de Vlaamse fietsers. De resultaten moeten helpen om het fietsbeleid in Vlaanderen op alle niveaus te verbeteren.


Te Poperinge zullen de fietsers worden geteld door het gemeentebestuur op de fietspaden langs de Provenseweg en de Reningelstseweg. Hiervoor worden nieuw aangekochte anonieme verkeerstellers ingezet. Wie zelf wenst deel te nemen aan de FietsTelweek, kan de FietsTelApp downloaden via de App Store en Google Play. Die brengt het aantal fietskilometers en de gevolgde routes in kaart en vertaalt die naar nuttige informatie voor de fietser zoals de impact op mobiliteit, gezondheid en klimaat.


Fietsers nemen via de app ook deel aan een grote fietswedstrijd waarin ze het, alleen of in groep, tegen mekaar opnemen om zoveel mogelijk fietskilometers te verzamelen. Elke dag vallen er prijzen te winnen en op het einde van de FietsTelweek wordt in elke provincie een groepswinnaar beloond.

Reactie schrijven

Commentaren: 0