Petitie voor kwetsbare ouderen

Met de petitie ‘Voor kwetsbare ouderen’ geeft de ouderensector een krachtig signaal aan de Vlaamse overheid om te investeren in zorg voor kwetsbare ouderen. Momenteel wonen zo'n 72.000 ouderen in een woonzorgcentrum. Een groot aantal bewoners is zwaar zorgbehoevend, is niet meer of minder mobiel en sommigen lijden aan één of meerdere chronische aandoeningen. Om zwaar zorgbehoevende ouderen kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden is er voldoende personeel nodig. Voor 1 op de 5 zwaar zorgbehoevende bewoners voorziet de overheid niet de nodige personeelsomkadering. Deze petitie is een oproep van de samenleving en de zorgsector tot meer zorg en een betere kwaliteit van leven in een woonzorgcentrum waar je de klok rond goed verzorgd wordt.

Je kan de petitie op www.voorkwetsbareouderen.be tekenen als individu of als organisatie.


Reactie schrijven

Commentaren: 0