Turnen voor 55+'ers vanaf 16 september

Elke woensdagvoormiddag organiseert de dienst sport onder leiding van Marc Gryson aangepaste turnoefeningen voor 55-plussers.


Door jouw lichaam in goede conditie te houden met regelmatige lichaamsbeweging, kan je je gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden tot op hoge leeftijd goed laten functioneren. Er is overtuigend bewijs dat regelmatig bewegen het beste preventieve medicijn is die er bestaat.


De turnlessen richten zich tot jonge en oudere senioren die hun fysieke conditie willen op peil houden of verbeteren. Tijdens een opwarming van een 10-tal minuten worden alle spieren losgemaakt. Hierna volgt de gymnastieksessie met aangepaste oefeningen gericht op lenigheid en spierkracht, evenwicht en coördinatie. De bewegingen zijn zo gekozen dat alle spiergroepen aan bod komen. Iedereen kan meedoen volgens eigen mogelijkheden.

 

Concreet

  • Data: 16 - 23 - 30 september, 7 - 14 - 21 - 28 oktober, 18 - 25 november en 2 december 2015
  • Op woensdagvoormiddag van 9.45 - 10.45 u. in de stedelijke sporthal (Ouderdomseweg)
  • Tarief: 2 euro per les, ter plaatse te vereffenen
  • Eigen matje en drankje meebrengen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0