Cyrusfeesten

Poperinge belooft opnieuw te bruisen van de ambiance tijdens de Cyrusfeesten op zondag 6 september. De Poperingse handelszaken stellen hun nieuwste collecties voor tijdens de modeshows, tientallen straatartiesten brengen spectaculaire shows, schlagerzangeres Lindsay geeft het beste van zichzelf en ook de kinderen kunnen zich volop uitleven in het gratis kinderspeeldorp met begeleide kinderopvang van Hopsiepops op de Paardenmarkt.


De zomervakantie mag dan wel al gedaan zijn, Poperinge zal in zomerstemming blijven met de Cyrusfeesten. Straatartiesten van Chili, Oostenrijk, Nederland, … zullen naar Poperinge afzakken om er het beste  van zichzelf te geven. Maar dit jaar werd er ook bewust  voor gekozen om met lokale straatartiesten te werken. Enkele toppers van de streek zijn: Ballonnino, Stofkruidt en Compagnie Gigant.


Daarnaast presenteren 13 professionele modellen om 14u45 in de Ieperstraat en om 16u30 in de Gasthuisstraat de nieuwste collecties kledij, accessoires, elektronica, interieur, … Ook de winkels zetten hun deuren voor je open.


Maar dit is nog niet alles, voor de kinderen wordt een reuze kinderspeeldorp gemaakt op de Paardenmarkt door Hopsiepops. Toegang is gratis en de monitoren van speelpleinwerking de Piepauw zorgen voor begeleide kinderopvang.


Om 15u30 verwelkomen Kiki Women’s Wear en Kiki Bis uit de Gasthuisstraat ook schlagerzangeres Lindsay, de zus van Christoff. Mis dit gratis optreden, de signeersessie en de fotosessie niet!


Ook de hopplukfeesten vinden voor de achtste keer plaats op de binnenkoer van het Hopmuseum, Gasthuisstraat 71. Een vijftal plukkers in authentiek ‘plukkersplunje’ demonstreren hoe er kort, rap en zonder blad geplukt moest worden. Voor de smulpapen worden er pannenkoeken gebakken op de Leuvense stoof en kan er gesmuld worden van ovenvese ovenkoeken. Toegang is gratis.


In de Gasthuisstraat en Casselstraat is er bovendien een occasiemarkt. Deze straten zullen omgetoverd worden tot een echte showroom met auto’s, caravans, quads, … Stel er je tweedehandsmateriaal gratis tentoon! Inschrijven kan bij de dienst lokale economie via kelly.geldof@poperinge.be.


Het volledige programma vind je op www.poperinge.be/cyrusfeesten of in het programmaboekje dat je kan vinden bij de lokale handelaars.

Reactie schrijven

Commentaren: 0