Kies voor het goedkoopste geneesmiddel

Geneesmiddelen kunnen een flinke hap uit je budget nemen. Vraag daarom naar het goedkoopste geneesmiddel bij de apotheker. Zo krijg je dezelfde kwaliteit tegen de laagste prijs. Goedkopere geneesmiddelen bevatten dezelfde werkzame bestanddelen als duurdere geneesmiddelen. Ze werken dus even goed.


Een generisch geneesmiddel moet, zoals elk geneesmiddel, geregistreerd worden bij het ministerie van Volksgezondheid. Daarvoor moet het aan een aantal kwaliteitscriteria voldoen: het moet hetzelfde werkzame bestanddeel bevatten als het origineel, dezelfde dosering (hoeveelheid werkzaam bestanddeel per geneesmiddel) en dezelfde vorm (bv. tabletten, capsules, siroop). Bovendien moet het generisch geneesmiddel van eenzelfde therapeutische kwaliteit zijn als het origineel.


Dat is niet alleen zo voor medicatie die de dokter voorschrijft. Ook voor medicatie die je zelf aan de apotheker vraagt zoals pijnstillers, neusspray, ontsmettingsmiddel, geneesmiddelen tegen allergie… bestaat er een goedkoper alternatief.


Het goedkoopste geneesmiddel bij de apotheker: vragen is besparen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0