65+'ers met tegemoetkoming reizen gratis met de lijn

Vanaf dit jaar krijgt iedereen die ouder is dan 65 jaar niet langer een gratis abonnement van De Lijn.

Zoals eerder aangekondigd, behoudt iedereen die recht heeft op een tegemoetkoming voor personen met een handicap (inkomensvervangende tegemoetkoming, integratietegemoetkoming of tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden) het recht op een gratis abonnement.


Opgelet: het volstaat niet dat je handicap door de FOD Sociale Zekerheid is erkend, je moet dus ook effectief een tegemoetkoming uitbetaald krijgen!

De DG Personen met een handicap van de FOD laat via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid aan De Lijn weten wie er recht heeft op een gratis abonnement. Je krijgt je abonnement automatisch thuis gestuurd.

Heb je een tegemoetkoming en krijg je toch geen gratis abonnement? Neem dan contact op met De Lijn of met de welzijnsdienst, Veurnestraat 22, 8970 Poperinge.


Voor senioren, die geen recht hebben op een gratis abonnement en  die op een jaar tijd 17 keer heen en terug reizen met de bus of tram, is een jaarabonnement het voordeligst, laat De Lijn weten. Een jaarabonnement kost 50 EUR.

Reactie schrijven

Commentaren: 0