Tele-onthaal merkt gevolgen vergrijzing

Tele-Onthaal is in Vlaanderen de enige algemene hulplijn voor alle psychosociale problemen. Meer dan 300 keer per dag, zoeken mensen een luisterend oor bij een telefoon- of chatmedewerker van Tele-Onthaal. Het belang van deze laagdrempelige, 24 uur/24 uur, anonieme hulplijn is groot. Nog nooit worstelden zoveel Vlamingen met psychische, sociale en emotionele problemen.

Iedereen voelt zich wel eens slecht in zijn vel, omwille van kleine of grote zorgen. Preventie en vroegdetectie hebben een belangrijk aandeel in de aanpak van geestelijke gezondheidsproblemen. Praten is de eerste stap om iets te doen aan levensmoeilijkheden.

Tele-Onthaal ziet de gevolgen van een aantal maatschappelijke evoluties, zoals vergrijzing, terugkeren in de oproepen die zij ontvangen. 1 op 2 bellers is ouder dan 50, dat is een stijging van 5% ten opzichte van 2005.

Tele-Onthaal is 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar op het telefoonnummer 106. Via de website kan je elke avond en woensdagnamiddag al vanaf 15u chatten met Tele-Onthaal.


Klik hier voor de flyer van tele-onthaal.

 

 Weet ook dat er in Poperinge een eerstelijnspsycholoog is die je kan helpen als je je niet goed voelt in je vel. Een afspraak maak je door te bellen naar het Sociaal Huis op het nummer 057 33 33 00.

Reactie schrijven

Commentaren: 0