Grote markt wordt vlotter en veiliger

Foto: www.west-vlinderen.be
Foto: www.west-vlinderen.be

De gemeenteraad besliste gisterenavond om een aantal maatregelen voor vlotter en veiliger verkeer door te voeren aan de Grote Markt.


Concreet besliste de gemeenteraad unaniem  om de voetgangersstroken met vlakker materiaal her aan te leggen. Ook komt een afzonderlijke in- en uitrit bij beide parkeerzones. Tot slot zal meer aandacht gaan naar de aanwezigheid van fietsers in tegenrichting. De binnenbochten van Gasthuisstraat - Grote Markt, Grote Markt - Guido Gezellestraat, Ieperstraat - Vroonhof en Vroonhof - Burgemeester Bertenplein worden hiervoor aangepakt door middel van een beveiligde, gelijkgrondse inrichting.

De maatregelen komen er om tegemoet te komen aan de resultaten van het participatietraject over de optimalisatie van de verkeerscirculatie, dat vorig jaar werd uitgevoerd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0