Standbeeld Ginger onthuld...

Op 31 mei vond de onthulling plaats van het standbeeld 'Ginger' op de Grote Markt. Burgemeester Christof Dejaegher, schepen voor Cultuur Loes Vandromme en schepen voor Toerisme Jürgen Vanlerberghe onthulden in de aanwezigheid van de dochters van Ginger, Marie en Helen, en haar achterkleindochters (met hetzelfde vurig rood haar) het prachtige beeld van de hand van Nele Boudry, zelf van Poperinge afkomstig.


Het werd een schitterende onthulling. Na een gesmaakte historische duiding in een volgepakte Gotische zaal door Willy Tillie en Stefaan Cossey (zelf familielid van Ginger) en een woordje uitleg namens de stad door schepen Loes Vandromme en burgemeester Christof Dejaegher, werd het volledig gezelschap begeleidt door een piperband richting het standbeeld op de Grote Markt. Daar volgde een emotionele onthulling door de familieleden. Hun moeder en overgrootmoeder vereeuwigd zien in een beeld was duidelijk een schot in de roos. Om deze emotionele gebeurtenis te kunnen doorspoelen werd, door de stad, een receptie aangeboden voor alle aanwezigen.

Op het plakaat bij het beeld staat volgende, veelzeggende tekst:

'Ze belichaamde voor velen een herinnering aan de menselijke waardigheid en het leven die ze in de hel van de loopgraven als vonk in hun hart meedroegen.'

Reactie schrijven

Commentaren: 0