correct gebruik parkeerkaarten voor mensen met een beperking

Op vandaag zijn in België 364.000 inwoners houder van een parkeerkaart voor mensen met een handicap of beperking. Deze kaart laat de houders toe te parkeren op de daartoe voorziene plaatsen. In West-Vlaanderen zijn 58.000 inwoners houder van een dergelijke kaart. Hiermee blijft onze provincie de koploper in België.

De West-Vlaamse politiediensten krijgen mede hierdoor geregeld af te rekenen met het misbruik van voorbehouden parkeerplaatsen en parkeerkaarten voor mensen met een beperking. Dit gebeurt soms moedwillig, maar ook vaak uit onwetendheid.

Op de website van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid kan je altijd een overzicht terugvinden van de regelgeving over het gebruik, de aanvraagprocedure en de geldigheid van deze kaarten. Je vindt er ook een handige brochure waarin de vaakst gestelde vragen hierover worden beantwoord.

In onze stad kan je met vragen over deze parkeerkaarten ook atlijd terecht bij de Welzijnsdienst van het stadsbestuur via 057/30 98 79 of welzijn@poperinge.be.

Reactie schrijven

Commentaren: 0